Gå til hovedindhold

Dagligdagen

Læs mere om vores hverdag

 • Læs op

Børnehaven er opdelt i to grupper; ”Boblerne” og ”Fiduserne”, som består af børn i alderen 2,9 år – 6 år, hvor de går indtil, de skal begynde i skole.

Derudover er der i huset et ”Fællesrum”, ”Musik-/ Teaterrum”, ”Kreativrum” og ”Motorikrum”. Når børnene starter i børnehaven, har de ”base” på den stue de hører til, hvorfra de frit kan lege i de forskellige rum.

Børnehaven har også en stor og lækker legeplads, der er opdelt med flere forskellige funktioner. Den rummer næsten alt, hvad børnene kan ønske sig af boldbane, bålsted, klatreborg, gynger, hængekøjer, cykelområde, graveområde, vildmark m.m. Den er rigtig spændende og skaber mange muligheder for leg under åben himmel.

kl. 06.30 starter dagen med morgenhygge. Vi dækker morgenbord i fællesrummet og der serveres morgenmad indtil ca. kl. 08.00.

kl. 07.30 åbnes grupperummene "boblerne" og "fiduserne" og der er mulighed for leg i hele huset.

kl. 08.30 holder de voksne "morgenmøde", hvor de får en kop kaffe og en snak om, hvad dagen skal bringe.

kl. 09.00 - 09.30 serveres der frugt for alle børnene i frugtgrupperne. Nogle af børnene har fra morgenen af været med til at skære frugten/grøntsagerne ud samt anrette den på fade. I forbindelse med frugtspisningen vil der være alderssvarende pædagogiske aktiviteter som fx en historie eller en snak om noget, børnene er optagede af.

kl. 09.30 er vi færdige med frugt og der er mulighed for at lave forskellige aktiviteter og lege både ude og inde.

kl. 11.15 spiser vi madpakker og efterfølgende lægges sovebørnene til ro. Alle de andre børn går på legepladsen.

kl. 14.00 serveres der eftermiddagsmad, som nogle af børnene ligeledes har været med til at tilberede.

kl. 16.15 samles de børn der er tilbage i fællesrummet, hvor der serveres "skrub-af-mad"  i form af knækbrød eller rester fra eftermiddagsmaden.

kl. 17.00 lukker børnehaven. (Om fredagen er det kl. 15.30)

Her er en oversigt over de forskellige måltider i løbet af en typisk børnehavedag:

Morgenmad:

De børn som kommer mellem kl. 6.30 og 08.00 kan spise morgenmad her i børnehaven. Hyldgård sørger for cornflakes, havrefras og havregryn og ofte er der også knækbrød eller hjemmebagte boller.

Frugt:

Kl. 7.30 rydder vi morgenbordet for at begynde med at gøre klar til frugt, hvilket børnene skiftes til at hjælpe med at klargøre på fadene, som sendes rundt i små grupper. Vi spiser frugt ca. kl. 09.00.

Madpakker:

Madpakker spises som udgangspunkt i spisegrupperne. Det er vores holdning at der skal være forskel på hverdag og fest. Det betyder, at vi til festlige lejligheder kan servere kage eller lignende ifb. med madpakker eller til eftermiddagsmad.

Børnenes madpakker sættes i køleskabene i køkkenet. Madpakken bør være i en form som er let at håndtere. Husk navn på madkassen.

Børnene får mælk til madpakkerne. Vi køber økologisk minimælk.

Eftermiddagsmad:

Hver dag (undtagen fredag) er der klokken ca. 14 eftermiddagsmad på Hyldgård. Eftermiddagsmaden er som udgangspunkt noget, som børnene har været med til at lave. Vi satser meget på, at eftermiddagsmaden er et hyggeligt afbræk i eftermiddagens aktiviteter.

"Skrub-af-mad":

Omkring kl. 16.15 samles de sidste børn og tilbydes en lille hapser i form af eksempelvis et stykke knækbrød eller rester fra eftermiddagsmaden - ikke som et decideret måltid, men mere som en hyggelig måde at slutte dagen af på.

På Hyldgård ser vi også uderummet som et vigtigt rum.

Vi tror på, at vi, gennem det at være ude, tilbyder børnene nogle rammer og muligheder, som inderummet ikke kan tilbyde. I uderummet har børnene plads og ro til at kunne beskæftige sig med det, som de har allermest lyst til. Lege med hvem de vil og være sammen med de voksne, som de har det bedst med. Her er der højt til loftet og plads til udfoldelse på en anden måden en indenfor. Det er vigtigt, at børn er fysisk aktive og udvikler en god motorik.

I det daglige er vi som udgangspunkt uden at lege efter madpakker, men fx om mandagen har vi "udedag", da de voksne, på skift i Bobler og Fiduser, holder gruppemøder. Derudover bruger vi uderummet som det nu lige passer ind i vores hverdag.

Den hemmelige hule er ikke det samme, hvis den er overvåget.

Hyldgård er et stort sted og det giver børnene rige muligheder for at finde "voksenfri" områder. Men "voksenfri" betyder ikke, at der ikke er voksne tilstede. Personalet på Hyldgård spreder sig over hele huset/legepladsen og der er altid én i nærheden af børnene. Man kan sige, at vi er der, hvor børnene er – men har samtidig respekt den uforstyrrede leg.

På Hyldgård skal den kreative side af børnene kunne udfolde sig.

Vi gør meget for at der tilbydes børnene en bred vifte af muligheder, vi:

 • maler
 • tegner
 • klippe/klistrer
 • laver ansigtsmaling
 • bygger nye legeredskaber eller arbejder i værkstedet

Alle ideer og spontane indfald enten fra børn eller de voksne kan realiseres på Hyldgård, og vi gør det gerne! Vi elsker at være nysgerrige SAMMEN med børnene.

På Hyldgård er det vores mål at styrke børnenes almene udvikling socialt, motorisk, følelsesmæssigt, sprogligt og intellektuelt, således at de bl.a. er klar til at starte i skole.

I efteråret starter vi op med bjørnebanden for de ældste børn, og mange af dem skal i skole. Grunden til at det hedder "bjørnebanden" er, at ikke alle de børn, som går i bjørnebanden skal i skole, men kan alligevel have stor glæde af det, som foregår i bjørnebanden.

I bjørnebanden laver vi ting såsom:

 • øver at kunne modtage en besked og udføre den
 • styrker de sociale færdigheder
 • cykelture
 • ture til spejderhytten eller andre steder
 • besøger SFO'en og skolen på besøgsdage
 • laver små førskoleopgaver etc.
 • og alt muligt andet...

Hovedårsagen til bjørnebanden er, at de ældste skal opleve, i kortere perioder, at skulle øve sig i at imødekomme de krav, som stilles i skolen og være sammen med andre børn på samme alder.

Herunder kan man se lidt forskellige billeder fra børnehavens dagligdag:

Forrige Næste