Gå til hovedindhold

Praktiske informationer

Her finder du alt det praktiske

Stort bål

Vi er ude på legepladsen hver dag i al slags vejr. Derfor er fornuftigt overtøj, regntøj, gummistøvler og tørt skiftetøj nødvendigt.

Til velkomstsamtalen snakker vi om behov og anbefaling, hvad vi finder bedst. Forældre får desuden en liste over ting, vi gerne vil have i kassen til det enkelte barn. Når vejret skifter, gør vi opmærksom på hvad der pt. er brug for. Hvis man er i tvivl, så spørg endelig.

Når man går på Hyldgård stiller det krav til regntøj, da vi er ude en del af dagen, hver dag, året rundt. Vi har mere end 40 års erfaring i, hvad der er nødvendigt at huske, så det både holder tørt og giver stolthed og sejre, når man selv kan.

Her er vores 3 vigtigste anbefalinger, når I skal ud at købe regntøj til jeres barn:

 • Det skal være stort! Så stort, at man både kan have termojakke OG flyverdragt indenunder på samme tid.
 • Det skal have nogle elastikker forneden i buksebenene (ikke dem under fødderne), som er stramme nok til at holde vand fra vandpytter uden, men også LØSE nok til at man selv kan smøge dem uden over vinterstøvler og termostøvler.
 • Derudover skal man mindst have 2 sæt , så der altid er et sæt tørt regntøj at skifte til, hvis det bliver lidt for fristende at glide ned i en vandpyt og svømme lidt i den.

Vi kan hjælpe jer med at skaffe regntøj, som opfylder alle ovenstående anbefalinger. Vi har et samarbejde med ELKA Rainwear®, hvor vi kan bestille regntøjet hos dem, få det sendt her til og I kan betale direkte med MobilePay her hos os – og en ekstra fordel er, at vi kan sende ind ved reklamationer, hvis der fx skulle ryge en syning.

Hiv fat i os – vi er gerne behjælpelige med at finde den rette størrelse.

Priser:

Regnjakke: 100,-

Regnbukser 120,-

Termobukser m. seler 140,-

Termobukser u. seler 105,-

Termojakke 110,-

Der er mulighed for at få en middagslur på Hyldgård. De børn, som har behov for at sove til middag, bliver puttet efter madpakker på en madras - man er velkommen til selv at medbringe dyne, pude og sovedyr / sut, men ellers kan man låne et tæppe. Vi sørger for madrasser og lagener. Ca. 13.30 begynder vi lige så stille at tage sovebørnene op igen, så de er klar til eftermiddagsmad kl. 14.

Hvis barnet ikke slipper sin lur fra den ene dag til den anden, så anbefales vi, at man vælger nogle dage ud, hvor barnet fortsat skal sove (fx tirsdag og torsdag) frem for at skære ned i sovetid den enkelte dag. Vi er selvfølgelig altid klar til en snak om det enkelte barns behov.

Når et barn har fødselsdag, vil vi gerne være med til at fejre det!

 Der er 2 sædvanlige måder at fejre fødselsdag på:

 • Man kan fejre det i spisegruppen i forbindelse med madpakker.
  Man er meget velkommen til, at medbringe en kage, flødeboller eller andet som kan uddeles.

 • Når man fylder 4 år, kan kan invitere sin årgang fra stuen (altså enten Bobler eller Fiduser) hjem.
  Vi vil gerne komme i tidsrummet 10.00 - 14.00.

Det aftales med de voksne fra barnets gruppe - og meget gerne i god tid, så kan det næsten altid lade sig arrangere.

Vi sørger altid for en gave, som de øvrige børn i børnehaven har været med til at lave.

På Hyldgård må børnene gerne medbringe legetøj.

Vil barnet gerne medbringe et stykke legetøj, som han/hun gerne vil fremvise, er dette muligt i børnehaven. Dette er på eget ansvar og da vi også opholder os udenfor, opfordrer vi til, at det er legetøj, som kan tåle at blive brugt ude. Legetøjet skal ikke fylde mere, end at det kan være på rummet i garderoben, når det ikke er i brug. Det en meget god idé at anføre navn.

Det er en god ide at tage cykler med i børnehaven. Børnene vil gerne vise dem frem, og de lærere hurtigere at cykle.

Omkring cykelhjelme:

 • På legepladsen vil vi ikke have børnene benytter cykelhjelme, grundet kvælningsfare.
 • Tager vi på cykeltur ud af huset benytte vi cykelhjelme. 

"Når klokken ringer, har det en betydning".

 • Ude på den ene terrasse hænger en skibsklokke - den ringes der med, når vi alle skal samles og kun til det. Det er ofte i forbindelse med måltider, men kan også være, når der skal gives en fælles besked. Når skibsklokken ringer samles alle med det samme!
 • Det badeværelse, som er i garderoben fungerer som vores "udetoilet". Her der på væggen monteret en lille trykknap. Den bruges når børnene er "færdige" og gerne vil tørres. Et lille tryk på knappen - så ringer det ude på gavlen og de voksne kommer for at hjælpe.