Gå til hovedindhold

Traditioner

Læs om traditioner og arrangementer

Lucieoptog i børnehaven

På Hyldgård holder vi fast i traditionerne og vi inviterer til forskellige arrangementer i årets løb

Hvert år fejrer vi fastelavn i Hyldgård. Børnene møder udklædte i børnehaven og er meget spændte (det er selvfølgelig frivilligt med udklædning). Vi synger og danser og børnene får lov til at fremvise sig selv for de andre børn. Vi slår katten af tønden og kårer kattekonge - og dronning - i tønden er der lidt lækkert til hvert barn.

Engang imellem afholder hver gruppe forældrekaffe – oftest om eftermiddagen i forbindelse med afhentning. Derudover er man altid velkomme til at tage en kop kaffe, når man er i huset – er der ikke noget på kanden, så laver man det bare selv.

Børnehaven fejrer fødselsdagen omkring 15. maj. Dagen starter med, at alle børn og forældre inviteres til morgenkaffe og rundstykker fra kl. 06.00 til 09.30. Omkring kl. 10.00 går alle på legepladsen, hvor vi synger fødselsdagssange, leger sanglege og råber hurra for børnehaven.

Vi har tradition for at holde en årlig bedsteforældredag. Børnene inviterer deres bedsteforældre, som så sender svar tilbage i et brev eller kort, som vi hænger op i børnehaven. På selve dagen har bedsteforældrene en blomst med, som de sammen med deres barnebarn planter ud i krukkerne på legepladsen. På den måde kan vi nye synet og duften af de fine blomster hele sommeren. 

Har man af den ene eller anden grund ikke en bedsteforældre, kan man få lov at invitere et andet familiemedlem, en nabo e. lign.

Én gang om året afholdes en hyggelig arbejdsdag, som går ud på, at børnene i samarbejde med deres forældre reparerer, fejer, maler eller andet forefaldende arbejde ordnes.

Det er en rigtig skøn dag, hvor vi selvfølgelig og spiser og hygger sammen.

Hvert år i juni holder grupperne sommerhyggeaften for hele familien. Det plejer at være nogle hyggelige aftener med meget stor opbakning.

Hvert år i september inviterer vi til forældremøde i børnehaven. For hver gang er der et overordnet emne for aftenens program. Vi ser det samtidig, som en opgave, at alle forældre får en udbytterig aften, hvor der er lejlighed til at blive orienteret om aktuelle forhold og høre om børnehavens pædagogik. Denne aften vil der også være valg til vores forældrebestyrelse i Sydbyens Dagtilbud.

Hvert år midt september tage vi på lejr og det er et af årets absolutte store højdepunkter. Vi tager afsted i busser onsdag morgen og alle børn hentes af forældrene på lejren fredag eftermiddag.

I løbet af efteråret kommer der er en fotograf og tager billeder af grupperne og af børnene enkeltvis. Den individuelle fotografering sker en lørdag eller en søndag, og man er velkommen til at komme med alle dem, som skal fotograferes. Der er ingen købetvang.

Hvert år i december måned holder stuerne julehygge for hele familien som en forældrekaffe om eftermiddagen.

Børnene har hvert år mulighed for at lave julegaver i løbet af november - der er ingen forpligtelser. I december får vi som regel besøg af vores drillenisser, som laver en masse skæg og ballade. En gang i ugen holder vi fælles julesamling for alle børn og voksne - vi optræder for hinanden og måske er vi heldige, at få besøg af julemanden.

Umiddelbart før jul holder vi en julefrokost med børnene. Maden forberedes og bordene pyntes i fællesskab. Børnene lærer på denne måde om julens traditioner og gøremål, samt noget om bordskik omkring et veldækket bord.

I børnehavens historie har der altid været tradition for at tage i kirke op til jul. Der bliver på en af de sidste hverdage før jul, arrangeret en særgudstjeneste i Fonnesbæk Kirke på børnenes præmisser. Vi plejer alle at spise risengrød til frokost, når vi kommer tilbage i børnehaven.

Hvert år den sidste lørdag i august er vi, i samarbejde med Hyldgårdsskolen, arrangører af Hyldgårdsmarked. Her inviteres alle i byen til en skøn dag, hvor man kan leje en stand og få solgt lidt ud i al legetøjet - og samtidig være heldig at gøre en god handel og få lidt nyt med hjem. Der er bl.a. boder, fælles rundstykker, underholdning fra scenen, ansigtsmaling og en hel masse andet.

Her kan du læse mere om Hyldgårdsmarkedet.