Gå til hovedindhold

Traditioner

Læs mere om traditioner og arrangementer

På Lægdsgård holder vi fast i traditionerne, og vi inviterer til forskellige arrangementer i årets løb

Hvert år afholder vi fastelavn på Lægdsgård. Vi er alle klædt ud og vi skal selvfølgelig slå katten af tønden. Det foregår som så meget andet på Lægdsgård udenfor, men der er fælles hygge og fremvisning af udklædning om formiddagen. Om eftermiddagen er det forældre og søskendes tur til at komme (gerne udklædt) og slå katten af tønden og få en kop kaffe.

Engang imellem afholder hver gruppe forældrekaffe – oftest om eftermiddagen i forbindelse med afhentning. Derudover er man altid velkommen til at tage en kop kaffe, når man er i huset – er der ikke noget på kanden, så laver man det bare selv.

Den 21. august er det Lægdsgårds fødselsdag, som vi fejrer sammen og med efterfølgende forældrekaffe.

I foråret holder vi bedsteforældredage, for at børnene kan vise børnehaven frem. På disse dage vil vi gerne, at det er bedsteforældrene, eller en anden der henter. Vi plejer at aftale, at bedsteforældrene har en blomst med, som de sammen med deres barnebarn planter på Lægdsgård, så vi kan nyde de skønne blomster hele sommeren.

1 gang om året inviterer vi til arbejdslørdag. På denne dag vedligeholder, nybygger og hygger vi. Arbejdslørdagen er en af forudsætningerne for, at vi kan holde så meget i gang på Lægdsgård, og det er en oplagt mulighed for børnene til at se deres forældre tage del i livet på Lægdsgård.

Bestyrelsen og personalet arrangerer hvert år, før sommerferien, en grillaften for børn, søskende og forældre. Hver familie sørger selv for kød og drikkevarer. Det plejer at være en super hyggelig aften med stor opbakning.

Hvert år i september inviterer vi til forældremøde i børnehaven. For hver gang er der et overordnet emne for aftenens program. Vi ser det samtidig, som en opgave, at alle forældre får en udbytterig aften, hvor der er lejlighed til at blive orienteret om aktuelle forhold og høre om børnehavens pædagogik. Denne aften vil der også være valg til vores forældrebestyrelse i Sydbyens Dagtilbud.

Når høsten er i laden, så skal der festes! Vi holder en ordentlig høstfest i oktober måned, hvor vi laver mad og pynter med egen avl. Børnene bliver bedt om at have lidt med hjemmefra til pyntning af et festligt høstfestbord og må gerne have festtøjet på. Vi laver grønsagsteater og de voksne er klædt ud.

Hvert år start september tage vi på lejr og det er et af årets absolutte store højdepunkter. Vi tager afsted i busser onsdag morgen og alle børn hentes af forældrene på lejren fredag eftermiddag.

 

I løbet af efteråret kommer der er en fotograf og tager billeder af grupperne og af børnene enkeltvis. Den individuelle fotografering sker en lørdag eller en søndag, og man er velkommen til at komme med alle dem, som skal fotograferes. Der er ingen købetvang.

Bestyrelsen inviterer hvert år den sidste lørdag i november forældre og søskende en tur til vores hemmelige sted i skoven i Gludsted. Her drikker vi morgenkaffe i det fri og hvem ved -  måske får vi besøg af julemanden.

Umiddelbart før jul holder vi en julefrokost med børnene. Maden forberedes og bordene pyntes i fællesskab. Børnene lærer på denne måde om julens traditioner og gøremål, samt noget om bordskik omkring et veldækket bord.

I børnehavens historie har der altid været tradition for at tage i kirke op til jul. Der bliver på en af de sidste hverdage før jul, arrangeret en særgudstjeneste i Fonnesbæk Kirke på børnenes præmisser - nogle gange har vi vores æsel, Alfred, med. Vi plejer alle at spise risengrød til frokost, når vi kommer tilbage i børnehaven.

Børnene har hvert år mulighed for at lave julegaver i løbet af november - der er dog ingen forpligtelser. I december får vi som regel besøg af vores tre gårdnisser, Gammel Nis, Nisseline og Nisseleif, som laver en masse skæg og ballade - heldigvis efterlader de hver dag et nissebrev til os, så vi kan læse lidt om, hvad de har lavet om natten. Hver fredag i december laver de voksne nisseteater for børnene.

I 2004 startede Ikast Børnefestival på initiativ af en pædagog fra Daginstitutionen Lægdsgård. Hun ønskede at give alle børn glæden fra musik og stablede derfor festivalen på benene i samarbejde med frivillige forældre.

Dette blev til en tradition, som hvert år løber af stablen den 3. lørdag i august. Vi håber, at du også vil gøre det til en tradition i din familie, at komme hvert år. 

Vi har også altid brug for flere frivillige hjælpere, så sig endelig til! 

Her kan du læse mere om Ikast Børnefestival (siden er pt. under konstruktion)